Ryż z mrożonką chińską z tofu

Ryż z mrożonką chińską z tofu

Masz ochotę na maksymalnie szybki i pożywny posiłek? Ryż z mrożonką chińską z tofu poleca się na obiad! Najbardziej żmudny etap pracy masz z głowy: bo obrane i pokrojone warzywa pochodzą z mrożonki. Do tego źródło białka: tofu i węglowodanów: ryż oraz przyprawy i mleczko kokosowe do smaku. Czas spędzony w kuchni? Jedynie 5 minut. Spróbuj koniecznie, a przekonasz się, że można mieć ciastko i zjeść ciastko. A pożywny posiłek i oszczędność czasu wcale się nie wykluczają

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,54/5
(z 28 ocen)
Ryż z mrożonką chińską z tofu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

551 kcal Kalorie
19 g Białko
25 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
185 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu
4,5
porcji mrożonki chińskiej
450 g
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
2
łyżki koncentratu pomidorowego
50 g
0,5
łyżeczki curry
2 g
1
opakowanie tofu
180 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

551 kcal Kalorie
19 g Białko
25 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
185 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Na zimną patelnię wrzucamy warzywa i smażymy, aż staną się miękkie. Dodajemy mleczko kokosowe, koncentrat i przyprawę curry. W razie potrzeby dodajemy sól i odparowujemy sos.

3

Tofu kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy tofu. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

4

Sos podajemy z ugotowanym ryżem i chrupiącymi plastrami tofu.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.