
Tom Yum
Poczuj bogactwo orientalnych smaków w tajskiej zupie Tom Yum. Ostra zupka przygotowana na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem krewetek i grzybów Shitake. Pyszna mieszanka pikantnych i kwaśnych smaków.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
409
kcal
Kalorie
29
g
Białko
11
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
1198
mg
Sód
2
g
Błonnik
Składniki
10
|
łyżeczek pasty tom yum
50 g
|
4
|
szklanki bulionu
1000 g
|
5
|
sztuk grzybów chińskich lub pieczarek
100 g
|
450 g
|
krewetek
|
200 g
|
ryżu basmati
|
1
|
sztuka cytryn
90 g
|
0,5
|
opakowania mleczka kokosowego
200 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
409
kcal
Kalorie
29
g
Białko
11
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
1198
mg
Sód
2
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Zaczynamy gotować ryż w wodzie z plasterkiem cytryny i odrobiną skórki cytrynowej
2
Do bulionu dodajemy pastę Tom Yum, grzyby i mleczko kokosowe, gotujemy przez 8 minut.
3
Następnie dodajemy krewetki, sok z połowy cytryny. Przez minutę gotujemy, doprawiamy solą do smaku i wyłączamy
4
Po dodaniu ryżu nasza zupa Tom Yum jest już gotowa. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
