Tom Yum

Poczuj bogactwo orientalnych smaków w tajskiej zupie Tom Yum. Ostra zupka przygotowana na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem krewetek i grzybów Shitake. Pyszna mieszanka pikantnych i kwaśnych smaków.

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,25/5
(z 24 ocen)
Tom Yum
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

409 kcal Kalorie
29 g Białko
11 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
1198 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
10
łyżeczek  pasty tom yum
50 g
4
szklanki bulionu
1000 g
5
sztuk grzybów chińskich lub pieczarek
100 g
30
sztuk krewetek
450 g
2
porcje ryżu basmati
200 g
1
sztuka cytryn
90 g
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

409 kcal Kalorie
29 g Białko
11 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
1198 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Zaczynamy gotować ryż w wodzie z plasterkiem cytryny i odrobiną skórki cytrynowej

2

Do bulionu dodajemy pastę Tom Yum, grzyby i mleczko kokosowe, gotujemy przez 8 minut.

3

Następnie dodajemy krewetki, sok z połowy cytryny. Przez minutę gotujemy, doprawiamy solą do smaku i wyłączamy

4

Po dodaniu ryżu nasza zupa Tom Yum jest już gotowa. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?