Ryż z jabłkiem i cynamonem
Smak dzieciństwa? Postaw na nasz przepis z 4 składników – czyli ryż z jabłkiem i cynamonem. Bazę tego słodkiego posiłku stanowi ryż wymieszany z serkiem wiejskim, zaś całość dopełniają soczyste jabłko i aromatyczny cynamon. Tak przygotowany posiłek idealnie sprawdzi się jako śniadanie, kolacja albo podwieczorek – perfekcyjne zwłaszcza jesienią i zimą. A składniki odżywcze? Ryż z jabłkiem i serkiem wiejskim dostarczy Ci mocy wapnia, polifenoli, błonnika i 22 g białka w porcji. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
75 g
|
ryżu
|
1,3
|
sztuki jabłka
200 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
1
|
opakowanie serka wiejskiego light
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Jabłko myjemy, kroimy w kostkę.
Ugotowany ryż mieszamy z serkiem wiejskim i cynamonem. Jeśli lubimy bardziej słodkie potrawy dodajemy erytrol do smaku.
Ryż podajemy z pokrojonym jabłkiem.