Ryż na mleku z czekoladą i malinami

Ryż na mleku z czekoladą i malinami ma wszystko, czego wymagamy od deseru idealnego. Jest nie tylko szybki i łatwy w wykonaniu, ale także rozpływa się w ustach, dostarczając niezapomnianych doznań smakowych. I nie zawiera dodatku cukru!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,75/5
(z 4 ocen)
Ryż na mleku z czekoladą i malinami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

501 kcal Kalorie
27 g Białko
13 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
144 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu białego
1,6
szklanki mleka
400 g
0,4
sztuki czekolady
40 g
140 g
 malin
1
łyżka ksylitolu
15 g
1
łyżka odżywki białkowej
35 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

501 kcal Kalorie
27 g Białko
13 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
144 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Zagotowujemy mleko.

2

Do gotującego się mleka dodajemy ryż, gotujemy na małym ogniu do miękkości, mieszając co jakiś czas.

3

Gdy ryż będzie gotowy, dodajemy pokruszoną czekoladę, odżywkę białkową i ksylitol. Dokładnie mieszamy.

4

Ryż przekładamy do miseczki i posypujemy malinami.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?