Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Ryba na parze z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

Ryba na parze z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

Ryby to zdecydowanie niedoborowy składnik naszego jadłospisu. Zgodzi się z tym właściwie każdy specjalista i powie, że warto szukać przepisów, które pomogą uzupełnić Twoje menu o te niezwykle wartościowe produkty. Nasze rozwiązanie? Ryba na parze z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej! Ta klasyczna kompozycja smakowa pozwoli Ci wzbogacić dietę w takie składniki jak jod czy witamina B12. Koniecznie wypróbuj, a Twój organizm na pewno Ci podziękuje!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,40/5
(z 5 ocen)
Ryba na parze z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

505 kcal Kalorie
34 g Białko
8 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
236 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
300 g
 świeżego mintaja
2,5
łyżeczki koperku
10 g
150 g
 ryżu basmati
300 g
 kapusty pekińskiej
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
sztuka ogórka
150 g
5
łyżek sok z cytryny
30 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta pieprzu czarnego
0,25 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

505 kcal Kalorie
34 g Białko
8 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
236 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, połową koperku i sokiem z cytryny. Przyprawioną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy odrobinę wody i przykrywamy.

3

Przygotowaną rybę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (termoobieg) przez około 15 – 20 minut.

4

Kapustę pekińską siekamy w drobne paski, następnie solimy i pozostawiamy, aby zmiękła.

5

Kroimy paprykę, ogórka, siekamy koperek.

6

Gdy kapusta pekińska zmięknie, odciskamy ją i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną paprykę, ogórka i posiekany koperek. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, oliwą i dokładnie mieszamy.

7

Rybę na parze podajemy z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.