
Mintaj w orzechach
Szukasz oryginalnej propozycji na obiad z rybą w roli głównej? Nasz mintaj w orzechach z pewnością Ci posmakuje! Wykonana według poniższych wskazówek potrawa to absolutnie pyszne połączenie pełnych witamin warzyw, delikatnego, mięsa mintaja i bogatych w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe orzechów włoskich. Jest to idealna propozycja na obiad, który pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci, z pewnością zagości on więc w Twoim jadłospisie na dłużej!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Wszystkie warzywa kroimy w podobnej wielkości kostkę, brokuła dzielimy na różyczki.
Warzywa układamy na blaszce, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami. Pieczemy przez 15 minut w trybie termoobieg.
Orzechy i natkę pietruszki blendujemy ze sobą, dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
Rybę obtaczamy w powstałej masie i układamy na warzywach, pieczemy przez kolejne 15 minut.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
