Różowa owsianka
Róż jest w modzie – zwłaszcza od kiedy na ekrany kin wszedł film o słynnej lalce Barbie. Jeśli więc chcesz dać się porwać różowemu szaleństwu, poniższy przepis jest właśnie dla Ciebie! Nasza różowa owsianka to perfekcyjne połączenie kwaskowatych malin i porzeczek ze słodką białą czekoladą oraz waniliowym puddingiem. Efekt? Smak, który pokochałaby bohaterka grana przez Margot Robbie oraz…mega dawka przeciwutleniających polifenoli. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
łyżki płatków owsianych
30 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
100 g
|
malin
|
1
|
opakowanie puddingu proteinowego o smaku waniliowym
200 g
|
100 g
|
porzeczek czerwonych
|
0,3
|
sztuki białej czekolady
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki owsiane gotujmy w mleku do miękkości.
Maliny blendujemy lub gotujemy z odrobiną wody.
Do miseczki dodajemy pudding proteinowy, następnie płatki.
Polewamy sosem z malin.
Dekorujemy porzeczkami. Posypujemy startą białą czekoladą.