Roladki z naleśników

Roladki z naleśników

Na imprezę, na śniadanie, na kolację albo do pracy. Roladki z naleśników sprawdzą się w każdej z tych sytuacji. Ich zalety? Przede wszystkim prostota wykonania: bo wystarczy 6 składników, żeby je przygotować. Do tego smak, czyli połączenie delikatnego ciasta naleśnikowego z kremowym serkiem, wyrazistą szynką i warzywami. No i nie można zapominać o składnikach odżywczych! Taki posiłek jest bowiem świetnym źródłem białka, beta-karotenu i witamin: B12 oraz C. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis – smacznego!

20 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,43/5
(z 7 ocen)
Roladki z naleśników
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

440 kcal Kalorie
22 g Białko
19 g Tłuszcze
44 g Węglowodany
471 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
sztuki naleśników
180 g
2
łyżki serka śmietankowego
50 g
4
plastry szynki z kurczaka
40 g
0,5
sztuki papryki
85 g
20 g
 szpinaku
1
garść lisków bazylii
3 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

440 kcal Kalorie
22 g Białko
19 g Tłuszcze
44 g Węglowodany
471 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Naleśniki przygotowujemy z przepisu https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/ Po przygotowaniu używamy wskazaną liczbę placków.

2

Każdy naleśnik smarujemy serkiem, nakładamy wędlinę, pokrojoną paprykę, szpinak i listki bazylii.

3

Zawijamy i kroimy na plastry.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.