Roladki z naleśników
Na imprezę, na śniadanie, na kolację albo do pracy. Roladki z naleśników sprawdzą się w każdej z tych sytuacji. Ich zalety? Przede wszystkim prostota wykonania: bo wystarczy 6 składników, żeby je przygotować. Do tego smak, czyli połączenie delikatnego ciasta naleśnikowego z kremowym serkiem, wyrazistą szynką i warzywami. No i nie można zapominać o składnikach odżywczych! Taki posiłek jest bowiem świetnym źródłem białka, beta-karotenu i witamin: B12 oraz C. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis – smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki naleśników
180 g
|
2
|
łyżki serka śmietankowego
50 g
|
4
|
plastry szynki z kurczaka
40 g
|
0,5
|
sztuki papryki
85 g
|
20 g
|
szpinaku
|
1
|
garść lisków bazylii
3 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Naleśniki przygotowujemy z przepisu https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/ Po przygotowaniu używamy wskazaną liczbę placków.
Każdy naleśnik smarujemy serkiem, nakładamy wędlinę, pokrojoną paprykę, szpinak i listki bazylii.
Zawijamy i kroimy na plastry.