Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym

Uwielbiasz słodkie posiłki? Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym to doskonała propozycja, kiedy masz ochotę przekąsić coś słodkiego. Jest zdrowszą alternatywą dla tradycyjnego deseru, a do tego smakuje doskonale. Jeśli słodkie dania z ciecierzycy to dla Ciebie zupełna nowość, to gwarantujemy Ci, że po pierwszym kęsie pokochasz ją na zawsze, również w takim wydaniu.

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

356 kcal Kalorie
16 g Białko
12 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
1087 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie ciecierzycy konserwowej
240 g
2
łyżki kakao
20 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
1
łyżka ksylitolu
15 g
1
sztuka daktyla
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

356 kcal Kalorie
16 g Białko
12 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
1087 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki puddingu, w tym ciecierzycę z zalewą, blendujemy ze sobą do momentu, aż uzyskamy gęsty gładki krem.

2

Gotowy pudding przekładamy do miseczki i dekorujemy ciecierzycą.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?