
Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym
Uwielbiasz słodkie posiłki? Kakaowy pudding z ciecierzycy z masłem orzechowym to doskonała propozycja, kiedy masz ochotę przekąsić coś słodkiego. Jest zdrowszą alternatywą dla tradycyjnego deseru, a do tego smakuje doskonale. Jeśli słodkie dania z ciecierzycy to dla Ciebie zupełna nowość, to gwarantujemy Ci, że po pierwszym kęsie pokochasz ją na zawsze, również w takim wydaniu.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
356
kcal
Kalorie
16
g
Białko
12
g
Tłuszcze
35
g
Węglowodany
1087
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
240 g
|
ciecierzycy konserwowej
|
2
|
łyżki kakao
20 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
5 g
|
daktyl
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
356
kcal
Kalorie
16
g
Białko
12
g
Tłuszcze
35
g
Węglowodany
1087
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Wszystkie składniki puddingu, w tym ciecierzycę z zalewą, blendujemy ze sobą do momentu, aż uzyskamy gęsty gładki krem.
2
Gotowy pudding przekładamy do miseczki i dekorujemy ciecierzycą.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
