Pudding chia z marakują
Tylko dla podopiecznych

Pudding chia z marakują

Egzotyczne owoce to świetny wybór zwłaszcza zimą, gdy w sklepach nie znajdziemy świeżych, polskich produktów z tej grupy. Jednym z najlepszych (i najzdrowszych) kandydatów na tropikalny, owocowy posiłek jest marakuja – czyli owoc pełen żelaza, beta-karotenu i fitosteroli. Jak wykorzystać ją w kuchni? Idealnie sprawdzi się np. nasz przepis na pudding chia z marakują. Mlecznej bazie z chia oraz marakui towarzyszy tu odrobina miodu, banan, masło orzechowe i wiórki kokosowe – całość smakuje więc jak prawdziwe egzotyczne wakacje. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
250 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pudding chia z marakują
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos

Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.

Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.

Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.

Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.