Pudding chia z dodatkiem mango

Pudding chia z dodatkiem mango

Pudding chia z dodatkiem mango to szybki i prosty przepis na deser, o orzeźwiającym, tropikalnym smaku. To także super źródło kwasów omega-3, beta-karotenu, wapnia i żelaza — czyli same zalety! Spróbuj koniecznie, a przekonasz się, że nie trzeba wiele, aby powstał pyszny, zdrowy deser.

10 min
Czas przygotowania
250 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,38/5
(z 13 ocen)
Pudding chia z dodatkiem mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

316 kcal Kalorie
4 g Białko
7 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
77 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1,5
szklanki mleka roślinnego
375 g
6
łyżeczek masion chia
30 g
3
łyżki ksylitolu
45 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
280 g
 mango

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

316 kcal Kalorie
4 g Białko
7 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
77 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W rondelku zagotowujemy mleko, ksylitol i ekstrakt. Dodajemy nasiona, mieszamy. Przelewamy do naczynia i wkładamy do lodówki, aby ostygło i zgęstniało (najlepiej zrobić kilka godzin wcześniej, aby deser miał czas zgęstnieć).

2

Deser chia podajemy ze zmiksowanymi lub pokrojonymi owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.