Pudding chia na mleku roślinnym z owocami granatu

Pudding chia na mleku roślinnym z owocami granatu

Granat to jedno z najbogatszych źródeł przeciwutleniaczy, a także symbol dobrobytu znany już w starożytności. Jeżeli nie wiesz, jak włączyć ten super owoc do diety, mamy dla Ciebie propozycję. A konkretnie: pudding chia na mleku roślinnym z owocami granatu. Taki deser to prawdziwa słodka pokusa — i nie bez powodu, bo to właśnie granatem grecki bóg Hades skusił Persefonę do swojego królestwa. Spróbuj koniecznie!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pudding chia na mleku roślinnym z owocami granatu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

335 kcal Kalorie
7 g Białko
9 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
62 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
1,2
szklanki mleka roślinnego
300 g
8
łyżeczek nasion chia
40 g
7
łyżek nasion granatu
105 g
5
łyżek płatków jaglanych
50 g
4
sztuki daktyli świeżych
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

335 kcal Kalorie
7 g Białko
9 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
62 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Do rondelka nalewamy mleko roślinne i gotujemy.

2

Gdy mleko się zagotuje, dodajemy płatki jaglane, posiekane daktyle, nasiona chia. Gotujemy na wolnym ogniu, aż płatki będą miękkie. Mieszamy co jakiś czas.

3

Ugotowane płatki blendujemy na gładką masę.

4

Pudding przekładamy do miseczki i posypujemy nasionami granatu. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.