Pstrąg pieczony w cytrynowym sosie z puree z batatów
Tylko dla podopiecznych

Pstrąg pieczony w cytrynowym sosie z puree z batatów

Szybki, ale spektakularny przepis na rybę? Pstrąg pieczony w cytrynowym sosie z puree z batatów to danie, którego nie powstydziłby się prawdziwy MasterChef. Jego sekret tkwi w odpowiednio doprawionej rybie – z czosnkiem i skórką cytrynową. Tak przygotowany pstrąg podany z lekko słodkim, kremowy puree ze słodkich ziemniaków smakuje wprost obłędnie. A do tego dostarcza mocy beta-karotenu, witamin z grupy B, witaminy D czy kwasów omega-3. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,74/5
(z 34 ocen)
Pstrąg pieczony w cytrynowym sosie z puree z batatów
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży

Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.

Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.

Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.

Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.