Proteinowe lody z serka wiejskiego

Proteinowe lody z serka wiejskiego

Domowe lody? Świetnie sprawdzi się w nich…popularny serek wiejski! Nasze proteinowe lody z serka wiejskiego to nietuzinkowy przepis na lody, do których przygotowania potrzebnych Ci będzie jedynie 6 składników. Jakich? Obok bogatego w białko serka znajdziesz tu także słodkiego banana, soczyste borówki, masło orzechowe, kakao i erytrol. Całość idealnie sprawdzi się w gorące, letnie dni – a dodatkowo dostarczy mocy wapnia, polifenoli, potasu i magnezu. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
155 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Proteinowe lody z serka wiejskiego
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

399 kcal Kalorie
29 g Białko
15 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
783 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego naturalnego
200 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
0,5
sztuki banana
60 g
1
łyżeczka masła orzechowego
10 g
100 g
 borówek
0,5
łyżki kakao
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

399 kcal Kalorie
29 g Białko
15 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
783 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W kielichu blendera umieszczamy serek wiejski, erytrol, banana oraz masło orzechowe. Blendujemy całość do uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Zblendowane lody przekładamy do dowolnego pojemnika i umieszczamy w zamrażarce na 30 minut.

3

Po 30 minutach wyjmujemy lody i dokładnie mieszamy. Wkładamy ponownie do zamrażarki na ok. 2 godziny.

4

Gotowe lody posypujemy kakao i borówkami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.