Proteinowa pianka truskawkowa

Proteinowa pianka truskawkowa

Prawie 30 g białka w porcji, witamina C, polifenole oraz wapń – tak brzmi krótka charakterystyka przepisu na orzeźwiający deser. A kryje się za nim proteinowa pianka truskawkowa, czyli świetny wybór (nie tylko) dla sportowców. Tak naprawdę deser ten można potraktować jak fit lody – pianka świetnie schładza, a do tego zachwyca truskawkowo-mlecznym smakiem. I co najlepsze – jej przygotowanie to tylko 15 minut. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,55/5
(z 11 ocen)
Proteinowa pianka truskawkowa
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

275 kcal Kalorie
29 g Białko
5 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
361 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
300 g
 truskawek
3
sztuki kostek lodu
60 g
3
łyżki odżywki białkowej
30 g
0,5
szklanki mleka
125 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

275 kcal Kalorie
29 g Białko
5 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
361 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy na gładką masę. Dosładzamy erytrolem wedle uznania. Do wykonania dania najlepiej sprawdzą się mrożone owoce.

2

Gotowe danie przekładamy do miseczki. Możemy ozdobić dodatkowo niewielką ilością owoców.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera