Precel z szynką

Precel z szynką

Kreatywna kanapka? Poeksperymentuj z pieczywem! Zamiast zwyczajnego chleba albo bułki użyj precla, a standardowa kanapka zmieni się nie do poznania. Chrupiący, wyrazisty z odrobiną soli na wierzchu i zwinięty w charakterystyczną ósemkę precel to gwarancja pysznego smaku. A wnętrze kanapki? Wypełnij je świeżymi warzywami, serem i szynką parmeńską. Efektem będzie pełnowartościowe, sycące śniadanie. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,64/5
(z 11 ocen)
Precel z szynką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

514 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
1101 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
20 g
 sałaty
2
plastry szynki parmeńskiej
30 g
1
plaster sera gouda
15 g
2
sztuki pomidorków koktajlowych
40 g
0,6
łyżki serka kanapkowego
15 g
1
łyżeczka masła
5 g
1
sztuka precla
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

514 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
1101 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Precla kroimy na pół i chwilę podpiekamy na patelni.

2

Następnie smarujemy jedną część masłem a druga serkiem kanapkowym.

3

Układamy sałatę, ser, szynkę i pomidory.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.