Precel z szynką
Kreatywna kanapka? Poeksperymentuj z pieczywem! Zamiast zwyczajnego chleba albo bułki użyj precla, a standardowa kanapka zmieni się nie do poznania. Chrupiący, wyrazisty z odrobiną soli na wierzchu i zwinięty w charakterystyczną ósemkę precel to gwarancja pysznego smaku. A wnętrze kanapki? Wypełnij je świeżymi warzywami, serem i szynką parmeńską. Efektem będzie pełnowartościowe, sycące śniadanie. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
514
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
1101
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
20 g
|
sałaty
|
2
|
plastry szynki parmeńskiej
30 g
|
1
|
plaster sera gouda
15 g
|
2
|
sztuki pomidorków koktajlowych
40 g
|
0,6
|
łyżki serka kanapkowego
15 g
|
1
|
łyżeczka masła
5 g
|
1
|
sztuka precla
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
514
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
1101
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Precla kroimy na pół i chwilę podpiekamy na patelni.
2
Następnie smarujemy jedną część masłem a druga serkiem kanapkowym.
3
Układamy sałatę, ser, szynkę i pomidory.