
Pomidorowe leczo z batatami
Lubisz bataty, jednak nudzą Ci się wszystkie potrawy? Sprawdź przepis na pomidorowe leczo z batatami, który znakomicie łączy paprykę, fasolę, cukinię, bakłażana i bataty z wołowym mięsem. Danie znakomicie nadaje się na obiad lub posiłek potreningowy Smacznego!

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W garnku na oliwie podsmażamy cebulę i posiekany czosnek
Dodajemy mięso i obsmażamy
Doprawiamy pieprzem i solą
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, a po chwili pokrojoną cukinię i bakłażana
Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i smażmy od czasu do czasu mieszając
Batata obieramy i kroimy w kostkę
Podgotowujemy pokrojone kawałki batata około 10 minut. Odcedzamy i dodajemy na patelnię
Dodajemy czerwoną fasolę (opcjonalnie)
Pomidory obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do środka
Doprawiamy pieprzem, oregano, bazylią, ostrą i wędzoną papryką
Dodajemy przecier pomidorowy i całość mieszamy
Po wymieszaniu nasze pysze danie jest gotowe. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
