
Leczo z wędzonym tofu
Przyszła pora na kuchnię węgierską, a raczej inspirację tamtejszymi smakami. Leczo z wędzonym tofu zauroczy się swoją prostotą i smakowitym zapachem duszonych warzyw i przypraw. Będzie pysznie!

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Soczewicę gotujemy według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, paprykę w grube paski, cukinię w półplastry, tofu w kostkę.
W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, smażymy na niej cebulę, czosnek i tofu. Gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę, cukinię i dusimy razem.
Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pomidory, gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut od zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką wędzoną.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
