Leczo z wędzonym tofu

Przyszła pora na kuchnię węgierską, a raczej inspirację tamtejszymi smakami. Leczo z wędzonym tofu zauroczy się swoją prostotą i smakowitym zapachem duszonych warzyw i przypraw. Będzie pysznie!

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 2 ocen)
Leczo z wędzonym tofu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

462 kcal Kalorie
31 g Białko
11 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
162 mg Sód
17 g Błonnik

Składniki
15
łyżek soczewicy zielonej
150 g
3
sztuki papryki czerwonej
510 g
2
sztuki cukinii
400 g
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
opakowanie tofu wędzonego
180 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
2
kromki chleba żytniego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

462 kcal Kalorie
31 g Białko
11 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
162 mg Sód
17 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Soczewicę gotujemy według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.

2

Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, paprykę w grube paski, cukinię w półplastry, tofu w kostkę.

3

W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, smażymy na niej cebulę, czosnek i tofu. Gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę, cukinię i dusimy razem.

4

Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pomidory, gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut od zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką wędzoną.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?