Polędwiczka z warzywami w sojowym sosie

Polędwiczka z warzywami w sojowym sosie

Wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają mięsne obiady wraz z sojowym sosem. Orientalny przepis na polędwiczkę z warzywami w sojowym sosie to wyjątkowa propozycja dla osób, które uwielbiają orientalną i zdrową kuchnię.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,88/5
(z 90 ocen)
Polędwiczka z warzywami w sojowym sosie
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

514 kcal Kalorie
31 g Białko
18 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
1808 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
100 g
 polędwiczki wieprzowej
50 g
 ryżu basmati
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
1
szczypta pieprzu
1 g
1
łyżeczka sezamu czarnego
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

514 kcal Kalorie
31 g Białko
18 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
1808 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Polędwiczkę kroimy w cienkie plasterki, przyprawiamy solą i pieprzem.

2

Paprykę kroimy w kostkę, cebulę kroimy w plasterki.

3

Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.

4

Pokrojone warzywa podsmażamy przez 3 minuty na oliwie, następnie odkładamy do miseczki.

5

Na patelnię dodajemy oliwę i wykładamy polędwiczkę, zwiększamy ogień do dużego i smażymy przez około 3 minuty, co chwilę mieszając, aby równomiernie się obsmażała.

6

Wykładamy z powrotem warzywa i wszystko mieszamy, dodając sos sojowy. Mieszamy i smażymy jeszcze 2 minuty.

7

Podajemy z ryżem, posypujemy sezamem lub posiekanym szczypiorkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.