Placki z kimchi

Placki z kimchi

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Placki z kimchi
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

521 kcal Kalorie
23 g Białko
12 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
1773 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
13
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
200 g
1
sztuka jaja kurzego
56 g
0,3
szklanki wody
75 g
1
ząbek czosnku
6 g
0,5
opakowania kimchi
150 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g

Sos:

2
łyżki sosu sojowego
20 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżka octu ryżowego
10 g
1
plaster imbiru
5 g

Do podania:

50 g
 łososia wędzonego
1
łyżeczka szczypiorku
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

521 kcal Kalorie
23 g Białko
12 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
1773 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W dużej misce miksujemy za pomocą blendera: mąkę, jajko i wodę. Gdy powstanie jednolita masa, dodajemy poszatkowane kimchi, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany szczypiorek, dokładnie mieszamy za pomocą łyżki.

2

Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy porcjowo i smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Placuszki obracamy, za pomocą płaskiej szpatułki, na drugą stronę, gdy wierzchnia warstwa ciasta jest już ścięta, aby przyspieszyć ten proces, możemy na chwilę przykryć patelnię przykrywką.

3

W miseczce mieszamy sos sojowy, miód, ocet ryżowy i starty imbir.

4

Gotowe placuszki podajemy z sosem oraz wędzonym łososiem. Dodatkowo placuszki posypujemy szczypiorkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?