
Pizza z mięsem

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
13,3
|
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
200 g
|
0,5
|
szklanki wody
120 g
|
15 g
|
drożdży świeżych
|
1
|
łyżka cukru
10 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
3
|
sztuki świeżych pomidorów
480 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
50 g
|
300 g
|
mięsa mielonego wieprzowego
|
8,5
|
plastra mozzarelli
125 g
|
3
|
sztuki pomidorów suszonych
60 g
|
0,3
|
sztuki oliwek
10 g
|
1
|
łyżeczka rozmarynu, tymianku, bazylii
3 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wodę i drożdże oraz cukier łączymy ze sobą odstawiamy na 10 minut
Mąkę i zaczyn łączymy ze sobą i dodajemy oliwę
Ciasto zagniatamy i odstawiamy na 45 minut do wyrośnięcia
W rondelku podsmażamy posiekany czosnek i cebulę, a następnie dodajemy passatę gotujemy przez 20 minut.
Mięso mielone posypujemy ziołami i pieprzem oraz ziołami i smażymy około 10 minut, następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone, zdejmujemy z ognia po 3 minutach i odstawiamy do ostudzenia
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni (góra/dół)
Ciasto rozciągamy i formujemy kształt pizzy, rozsmarowujemy sos, nakładamy mozzarellę, dodatki i pieczemy w piekarniku przez 15 minut
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
