Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Pizza na gotowym spodzie z pieczarkami i szynką

Pizza na gotowym spodzie z pieczarkami i szynką

Uwielbiasz włoską kuchnię, ale obiło Ci się o uszy, że na diecie nie ma miejsca na pizzę? Nic bardziej mylnego! Pizza na gotowym spodzie z pieczarkami i szynką to nie tylko świetny pomysł na błyskawiczny i pełnowartościowy obiad. To danie wprowadzi Cię w prawdziwie włoski nastrój!

10 min
Czas przygotowania
18 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,67/5
(z 15 ocen)
Pizza na gotowym spodzie z pieczarkami i szynką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

414 kcal Kalorie
18 g Białko
23 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
672 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
1
sztuka placka pszennego Piadina
120 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
0,1
opakowania passaty pomidorowej
50 g
1
szczypta soli
0,25 g
0,5
łyżeczki ziół prowansalskich
1,5 g
3
sztuki pieczarek
60 g
4
plastry sera mozzarelli żółtej
60 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
4
plastry szynki z indyka
60 g
25 g
 rukoli

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

414 kcal Kalorie
18 g Białko
23 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
672 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Nagrzewamy piekarnik do 240 stopni, tryb góra-dół lub opcję grill.

2

Spód do pizzy smarujemy oliwą, następnie passatą pomidorową. Posypujemy solą i ziołami prowansalskimi.

3

Pieczarki kroimy na cienkie plasterki za pomocą mandoliny.

4

Na posmarowanym spodzie do pizzy układamy pieczarki, cebulę pokrojoną w krążki oraz szynkę. Wierzch posypujemy startym serem.

5

Pieczemy pizzę przez około 8 minut. Po upieczeniu posypujemy rukolą.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.