Pieczony łosoś z batatami
Jak ciekawie podać rybę? Nasz pieczony łosoś z batatami udowadnia, że wcale nie wymaga to dużego wysiłku! Zamiast ziemniaków wystarczy użyć batatów, a całość dopełnić delikatnym mleczkiem kokosowym i wyrazistym fenkułem. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
400 g
|
batatów
|
400 g
|
łososia
|
270 g
|
fasolki szparagowej
|
0,5
|
opakowania mleczka kokosowego 12%
200 g
|
1
|
sztuka cytryny
80 g
|
2
|
plastry imbiru
10 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Bataty kroimy w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Dodajemy rozgnieciony i pokrojony imbir oraz zalewamy mleczkiem kokosowym.
Pieczemy przez 25 minut w 190 stopniach.
Łososia dzielimy na porcje i polewamy sosem sojowym, następnie układamy na batatach.
Fasolkę szparagową oraz cytrynę pokrojoną w plastry układamy wokół łososia i pieczemy jeszcze przez 15 minut.