Pieczone ziemniaki z twarożkiem i szczypiorkiem

Pieczone ziemniaki z twarożkiem i szczypiorkiem

Szybko, prosto i bez mięsa? Nasz przepis na pieczone ziemniaki z twarożkiem i szczypiorkiem łączy w sobie tradycyjne produkty polskiej kuchni, przywołując  niepowtarzalne smaki dzieciństwa. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,33/5
(z 6 ocen)
Pieczone ziemniaki z twarożkiem i szczypiorkiem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

418 kcal Kalorie
32 g Białko
7 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
189 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
4
sztuki ziemniaków
280 g
0,5
opakowania twarogu
120 g
0,2
szklanki mleka
50 g
6
łyżeczek szczypiorku (pęczek)
30 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

418 kcal Kalorie
32 g Białko
7 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
189 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ziemniaki myjemy i kroimy na połówki.

2

Pokrojone ziemniaki przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą.

3

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy je przez około 40-50 minut, do momentu, aż będą miękkie i złociste.

4

Twaróg mieszamy ze szczypiorkiem i mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

5

Upieczone ziemniaki układamy na talerzu, a twarożek układamy na ziemniakach. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?