
Pieczone warzywa

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
259
kcal
Kalorie
8
g
Białko
12
g
Tłuszcze
30
g
Węglowodany
158
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
1,5
sztuki cukinii
300 g
6
sztuk marchewki
270 g
1
sztuka cebuli
110 g
5
ząbków czosnku
30 g
2
sztuki papryki czerwonej
280 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
1
łyżeczka tymianku
3 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
259
kcal
Kalorie
8
g
Białko
12
g
Tłuszcze
30
g
Węglowodany
158
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Cukinie oraz marchewki kroimy w plastry około 1 cm
2
Papryki kroimy na połówki, paprykę czyścimy z nasion i kroimy na 6 części
3
Cebule kroimy na 4-6 części
4
Czosnek rozgniatamy
5
Wszystkie warzywa przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawami
6
Dodajemy oliwę i mieszamy ze sobą, warzywa pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
