
Pieczone warzywa
Jeżeli zastanawiasz się jak zwiększyć ilość warzyw w diecie, koniecznie wypróbuj poniższy przepis na pieczone warzywa. Ta mieszanka pełnych bioaktywnych składników roślin i przypraw to nie tylko świetny dodatek do potraw, ale także dobry pomysł na zdrową, pełną błonnika i witamin przekąskę w trakcie pełnego wyzwań dnia.

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1,5
|
sztuki cukinii
300 g
|
6
|
sztuk marchewki
270 g
|
1
|
sztuka cebuli
110 g
|
5
|
ząbków czosnku
30 g
|
2
|
sztuki papryki czerwonej
280 g
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
1
|
łyżeczka tymianku
3 g
|
1
|
łyżeczka rozmarynu
3 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Cukinie oraz marchewki kroimy w plastry około 1 cm
Papryki kroimy na połówki, paprykę czyścimy z nasion i kroimy na 6 części
Cebule kroimy na 4-6 części
Czosnek rozgniatamy
Wszystkie warzywa przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawami
Dodajemy oliwę i mieszamy ze sobą, warzywa pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
