Pieczone owoce leśne pod kruszonką z granoli
Szukasz pomysł na deser, który możesz jeść również na diecie? Nasze pieczone owoce leśne pod kruszonką z granoli na pewno Ci posmakują! Wystarczy, że klasyczną kruszonkę na bazie mąki i masła zamienisz na taką, wykonana z płatków owsianych i orzechów, a cukier zamienisz na ksylitol…i gotowe – możesz rozkoszować się pysznym smakiem tego łatwego w wykonaniu deseru!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
2
|
łyżeczki syropu klonowego
20 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
0,3
|
opakowania mieszanki leśnej owocowej
125 g
|
1
|
łyżka mąki ziemniaczanej
10 g
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Domową granolę robimy z płatków owsianych, syropu klonowego i orzechów.
Owoce przekładamy do miseczki, dodajemy ksylitol i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy.
Przekładamy do naczynia, w którym będziemy zapiekać, posypujemy granolą i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Gotowe owoce podajemy z jogurtem. Smacznego!