Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.

Pieczeń z indyka

Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.

20 min
Czas przygotowania
110 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,73/5
(z 37 ocen)
Pieczeń z indyka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

242 kcal Kalorie
28 g Białko
8 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
187 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
500 g
 mięsa mielonego z indyka
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
sztuka cukinii
200 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
1
łyżeczka tymianku
3 g
1
łyżeczka sezamu
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

242 kcal Kalorie
28 g Białko
8 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
187 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Cebulę, czosnek i cukinie drobno siekamy.

2

Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy.

3

Posypujemy sezamem, tymiankiem i natką pietruszki.

4

Pieczemy w keksówce przez około 80-90 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?