Pieczeń z indyka

Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.

20 min
110 min
Poziom trudności: Średni
Oceń
4,75/5
(z 28 ocen)
Pieczeń z indyka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

244,9 kcal Kalorie
29,0 g Białko
8,2 g Tłuszcze
5,7 g Węglowodany
187,1 mg Sód
1,7 g Błonnik

Składniki
5
porcji mięsa mielonego z indyka
500 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
sztuka cukinii
200 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
1
łyżeczka tymianku
3 g
1
łyżeczka sezamu
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

244,9 kcal Kalorie
29,0 g Białko
8,2 g Tłuszcze
5,7 g Węglowodany
187,1 mg Sód
1,7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Cebulę i czosnek drobno siekamy

2

Cukinię kroimy i drobno siekamy lub ścieramy na tarce

3

Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy

4

Posypujemy sezamem, tymiankiem i natką pietruszki

5

Pieczemy około 80-90 minut w 180 stopniach

6

Po wyjęciu nasza pyszna pieczeń jest gotowa! Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?