![Pieczeń z indyka](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/01/17232243/pieczen-z-indyka.png)
Pieczeń z indyka
Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.
![Pieczeń z indyka](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/01/17232310/pieczen-2.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Wysokobiałkowe](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/wysokobialkowe.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
242
kcal
Kalorie
28
g
Białko
8
g
Tłuszcze
5
g
Węglowodany
187
mg
Sód
1
g
Błonnik
Składniki
500 g
|
mięsa mielonego z indyka
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
2
|
łyżeczki natki pietruszki
10 g
|
1
|
łyżeczka tymianku
3 g
|
1
|
łyżeczka sezamu
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
242
kcal
Kalorie
28
g
Białko
8
g
Tłuszcze
5
g
Węglowodany
187
mg
Sód
1
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
2
Cebulę, czosnek i cukinię drobno siekamy.
3
Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy.
4
Posypujemy sezamem, tymiankiem i natką pietruszki.
5
Pieczemy w keksówce przez około 80-90 minut. Smacznego!