Pesto z rukoli

Lubisz wyraziste smaki? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pesto z rukoli! Jego smak to idealne połączenie lekko gorzkiego smaku orzechów włoskich i rukoli oraz serowego posmaku płatków drożdżowych. Sprawdzi się ono świetnie jako dodatek do grzanek, makaronów, czy sałatek. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pesto z rukoli
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

118 kcal Kalorie
4 g Białko
10 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
27 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
5
garści rukoli
100 g
4
łyżki płatków drożdżowych
20 g
4
łyżki soku z cytryny
24 g
2
garści prażonych orzechów włoskich
60 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

118 kcal Kalorie
4 g Białko
10 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
27 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Orzechy prażymy na suchej patelni.

2

Wszystkie składniki pesto blendujemy na gładką masę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?