Pełnoziarniste naleśniki na mleku roślinnym z owocami

Szukasz przepisu na fit-naleśniki w wersji wege? Koniecznie wypróbuj poniższy przepis! Nasze pełnoziarniste naleśniki na mleku roślinnym z owocami nie tylko nie zawierają produktów pochodzenia zwierzęcego, nie ma w nich także dodatku cukru ani oczyszczonej mąki. Jest za to delikatne tofu a’la twarożek, owoce…i moc witamin!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Pełnoziarniste naleśniki na mleku roślinnym z owocami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

375 kcal Kalorie
12 g Białko
9 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
89 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
0,6
szklanki mleka roślinnego
150 g
6,5
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
65 g
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
2
łyżki ksylitolu
30 g
3
łyżki soku z cytryny
18 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
1
sztuka banana
120 g
2
sztuki kiwi
150 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

375 kcal Kalorie
12 g Białko
9 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
89 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do miski wsypujemy mąkę, mleko roślinne, sól, olej i dokładnie mieszamy, aby powstała jednolita masa.

2

Patelnie skrapiamy odrobiną oleju i dobrze rozgrzewamy. Naleśniki smażymy z obu stron.

3

Banana i kiwi kroimy w kostkę.

4

Tofu rozdrabniamy w rękach i dodajemy odrobinę mleka. Całość doprawiamy ksylitolem, sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojonego banana i dokładnie mieszamy.

5

Na rozłożonego naleśnika nakładamy tofu z bananem, składamy w trójkąt. Przed podaniem posypujemy kiwi. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?