Pełnoziarniste batoniki z żurawiną i masłem orzechowym

Pełnoziarniste batoniki z żurawiną i masłem orzechowym

Bez pieczenia i z zaledwie kilku składników! Pyszne pełnoziarniste batoniki z żurawiną i masłem orzechowym stanowią doskonałą przekąskę między posiłkami lub podczas wycieczki. Żurawina dostarcza sporą dawkę witaminy C, a aksamitnej konsystencji i smakowi orzechowego masła trudno się oprzeć. Przygotuj masę według przepisu, a po wyjęciu jej z lodówki ciesz się zdrową słodkością.

5 min
Czas przygotowania
65 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pełnoziarniste batoniki z żurawiną i masłem orzechowym
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

738 kcal Kalorie
13 g Białko
19 g Tłuszcze
142 g Węglowodany
728 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
10
łyżek płatków żytnich
100 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
2
łyżeczki miodu
24 g
40 g
 żurawiny
0,2
szklanki gorącej wody
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

738 kcal Kalorie
13 g Białko
19 g Tłuszcze
142 g Węglowodany
728 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Do miseczki nakładamy płatki, masło orzechowe, miód, żurawinę i wodę.

2

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, tak aby powstała jednolita masa.

3

Wykładamy foremkę papierem do pieczenia, na papier wykładamy przygotowaną masę. Całość równo ugniatamy, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, aby zastygły.

4

Gdy masa na batoniki zastygnie wyciągamy ją z foremki i wycinamy z niej batoniki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.