
Pasta z zielonego groszku z warzywami i pieczywem na zakwasie
Zielony groszek jest prawdziwym królem wiosenno-letnich miesięcy. Jego delikatnie słodkim smakiem możesz się jednak cieszyć także zimą! Mrożony groszek jest bowiem dobrym wyborem, gdy w sklepach na próżno szukasz świeżych warzyw. A składniki odżywcze? Zielony groszek dostarcza mnóstwa błonnika, żelaza, beta-karotenu i folianów. Właśnie dlatego, nasza pasta z zielonego groszku z warzywami i pieczywem na zakwasie to idealny wybór na pełnowartościowe, pyszne śniadania. Spróbuj, a obiecujemy, że podbije ona Twoje serce!

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Gotujemy wodę. Wsypujemy groszek zielony i gotujemy do miękkości około 3-4 minuty.
Ugotowany groszek odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, aż zmiękną.
Groszek, cebulę, czosnek i oliwę blendujemy na gładką masę. Pastę doprawiamy solą i pieprzem.
Ogórka i rzodkiewkę kroimy.
Gotową pastę podajemy z pieczywem i pokrojonymi warzywami.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
