Pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem

Jak przekonać się do zwiększenia ilości ryb w jadłospisie? Jednym ze sposobów może być przygotowana z naszego przepisu pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem. Ten delikatny dodatek do kanapek zawiera kompozycję smaków, która doskonale podkreśla wszystko to, co jest w tej rybie najlepsze, nie pozwalając jednocześnie, aby jej charakterystyczny smak zdominował potrawę.

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

629 kcal Kalorie
54 g Białko
21 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
654 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
3
kromki chleba żytniego razowego
90 g
0,5
opakowania twarogu tłustego
125 g
100 g
 pstrąga wędzonego
1
sztuka ogórka zielonego
150 g
6
sztuk rzodkiewek
90 g
20 g
 rukoli
3
łyżeczki koperku
12 g
4
łyżeczki szczypiorku
20 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

629 kcal Kalorie
54 g Białko
21 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
654 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pstrąga obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki.

2

Siekamy szczypiorek i przekładamy do miski.

3

Dodajemy twaróg, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Gotową pastę podajemy z pokrojonymi warzywami: rzodkiewką, ogórkiem, rukolą i pieczywem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?