Pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem
Jak przekonać się do zwiększenia ilości ryb w jadłospisie? Jednym ze sposobów może być przygotowana z naszego przepisu pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem. Ten delikatny dodatek do kanapek zawiera kompozycję smaków, która doskonale podkreśla wszystko to, co jest w tej rybie najlepsze, nie pozwalając jednocześnie, aby jej charakterystyczny smak zdominował potrawę.
Kategorie
Bez cukru
Bez glutenu
Dobre na cholesterol
Low fat
Low glycemic index
Na wynos
Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
624
kcal
Kalorie
54
g
Białko
21
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
647
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
0,5
|
opakowania twarogu tłustego
125 g
|
100 g
|
pstrąga wędzonego
|
1
|
sztuka ogórka zielonego
150 g
|
6
|
sztuk rzodkiewek
90 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
624
kcal
Kalorie
54
g
Białko
21
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
647
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pstrąga obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki.
2
Siekamy szczypiorek i przekładamy do miski.
3
Dodajemy twaróg, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
4
Gotową pastę podajemy z pokrojonymi warzywami i pieczywem. Smacznego!