![Pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/12/14093817/004A5009s.jpg)
Pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem
Jak przekonać się do zwiększenia ilości ryb w jadłospisie? Jednym ze sposobów może być przygotowana z naszego przepisu pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem. Ten delikatny dodatek do kanapek zawiera kompozycję smaków, która doskonale podkreśla wszystko to, co jest w tej rybie najlepsze, nie pozwalając jednocześnie, aby jej charakterystyczny smak zdominował potrawę.
![Pasta z wędzonego pstrąga i twarogu ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/12/14093935/pasta.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
624
kcal
Kalorie
54
g
Białko
21
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
647
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
0,5
|
opakowania twarogu tłustego
125 g
|
100 g
|
pstrąga wędzonego
|
1
|
sztuka ogórka zielonego
150 g
|
6
|
sztuk rzodkiewek
90 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
624
kcal
Kalorie
54
g
Białko
21
g
Tłuszcze
61
g
Węglowodany
647
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pstrąga obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki.
2
Siekamy szczypiorek i przekładamy do miski.
3
Dodajemy twaróg, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
4
Gotową pastę podajemy z pokrojonymi warzywami i pieczywem. Smacznego!