Pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem
Potrzebujesz pomysłu na szybkie i kreatywne śniadanie? Nasza pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem jest właśnie dla Ciebie! Nie dość, że ma wyrazisty, lekko ostry smak to jeszcze dostarcza mnóstwo białka, błonnika i kwasów omega-3. Dawka energii na dobry początek dnia gwarantowana!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
418
kcal
Kalorie
34
g
Białko
12
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
2654
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
|
4
|
łyżki kaparów
40 g
|
9
|
sztuk oliwek
27 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
2
|
sztuki rzodkiewek
30 g
|
3
|
łyżki soku z cytryny
18 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
sztuka bułki grahamki
70 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
418
kcal
Kalorie
34
g
Białko
12
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
2654
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Odcedzonego tuńczyka z puszki, kapary, oliwki i oliwę z oliwek miksujemy na gładką masę. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2
Warzywa kroimy.
3
Gotową pastę podajemy z warzywami i pieczywem. Smacznego!