Pasta z łososia z pieczywem
Szukasz oryginalnego pomysłu na kanapkę? Nasza pasta z łososia teriyaki z pieczywem z pewnością Ci posmakuje! Egzotyczne nuty kuchni azjatyckiej połączone ze świeżą rybą i pełnoziarnistym pieczywem tworzą nieoczywistą kompozycję smaków, której nie oprze się żaden fan ciekawych, kulinarnych doznań. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
łososia świeżego
|
1
|
sztuka ogórka zielonego
150 g
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
1
|
łyżeczka majonezu
10 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
1
|
łyżka sosu sriracha
10 g
|
1
|
łyżeczka sezamu
5 g
|
1,2
|
łyżeczki oleju sezamowego
6 g
|
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Z łososia usuwamy skórkę i kroimy na kawałki ok. 2-3 cm. Pokrojonego łososia doprawiamy sosem sojowym, olejem sezamowym, sezamem, odrobiną sosu sriracha i dokładnie mieszamy.
Przyprawionego łososia pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni przez 10-12 minut. Po upieczeniu studzimy.
Ogórka i pora kroimy w drobną kostkę, mieszamy z wystudzonym łososiem, dodajemy majonez, prażone nasiona sezamu, pozostałą srirachę i sos sojowy. Całość dokładnie mieszamy.
Pastę podajemy z pieczywem. Smacznego!