Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem
Uwielbiasz jajka na śniadanie? Zamiast jajecznicy zrób tym razem smakowitą pastę. Z prostych składników wyczarujesz pyszny i pożywny posiłek. Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem zaspokoi Twój poranny głód, aż do następnego posiłku.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik |
|---|---|
|
2,3
|
kromki chleba żytniego razowego
70 g
|
|
20 g
|
rukoli
|
|
4
|
sztuki rzodkiewki
60 g
|
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
|
6
|
sztuk jajek
336 g
|
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
|
1
|
szczypta sóli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajka gotujemy we wrzącej wodzie przez 7-8 minut, studzimy i obieramy.
Obrane jajka ścieramy na tarce, dodajemy szczypiorek, sól, pieprz, majonez i całość mieszamy.
Kroimy ogórka oraz rzodkiewkę na mniejsze kawałki.
Pastę podajemy luzem z ogórkiem, rzodkiewką, pieczywem oraz rukolą. Opcjonalnie, możemy dodać rzodkiewkę do pasty i wymieszać. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.