Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem
Uwielbiasz jajka na śniadanie? Zamiast jajecznicy zrób tym razem smakowitą pastę. Z prostych składników wyczarujesz pyszny i pożywny posiłek. Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem zaspokoi Twój poranny głód, aż do następnego posiłku.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
406
kcal
Kalorie
25
g
Białko
25
g
Tłuszcze
23
g
Węglowodany
491
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
2,3
|
kromki chleba żytniego razowego
70 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
sztuki rzodkiewki
60 g
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
6
|
sztuk jajek
336 g
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
1
|
szczypta sóli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
406
kcal
Kalorie
25
g
Białko
25
g
Tłuszcze
23
g
Węglowodany
491
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jajka gotujemy we wrzącej wodzie przez 7-8 minut, studzimy i obieramy.
2
Obrane jajka ścieramy na tarce, dodajemy szczypiorek, sól, pieprz, majonez i całość mieszamy.
3
Kroimy rzodkiewkę i ogórka.
4
Pastę podajemy z ogórkiem, rzodkiewką i pieczywem oraz rukolą. Smacznego!