Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem

Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem

Uwielbiasz jajka na śniadanie? Zamiast jajecznicy zrób tym razem smakowitą pastę. Z prostych składników wyczarujesz pyszny i pożywny posiłek. Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem zaspokoi Twój poranny głód, aż do następnego posiłku.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,17/5
(z 12 ocen)
Pasta z jajek z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

406 kcal Kalorie
25 g Białko
25 g Tłuszcze
23 g Węglowodany
491 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
2,3
kromki chleba żytniego razowego
70 g
20 g
 rukoli
4
sztuki rzodkiewki
60 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
1
sztuka ogórka
150 g
6
sztuk jajek
336 g
4
łyżeczki szczypiorku
20 g
1
szczypta sóli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

406 kcal Kalorie
25 g Białko
25 g Tłuszcze
23 g Węglowodany
491 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajka gotujemy we wrzącej wodzie przez 7-8 minut, studzimy i obieramy.

2

Obrane jajka ścieramy na tarce, dodajemy szczypiorek, sól, pieprz, majonez i całość mieszamy.

3

Kroimy rzodkiewkę i ogórka.

4

Pastę podajemy z ogórkiem, rzodkiewką i pieczywem oraz rukolą. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.