Pasta jajeczno-twarogowa z focaccią
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
477
kcal
Kalorie
33
g
Białko
19
g
Tłuszcze
45
g
Węglowodany
594
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
focacci
|
Pasta jajeczna: |
|
4
|
sztuki jajek
224 g
|
0,5
|
opakowania twarogu
125 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
10
|
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
477
kcal
Kalorie
33
g
Białko
19
g
Tłuszcze
45
g
Węglowodany
594
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Focaccię przygotowujemy według przepisu na stronie https://centrumrespo.pl/przepisy/focaccia-z-oliwkami-rozmarynem-i-skorka-z-cytryny/
2
Jajka gotujemy na twardo, około 8 minut od zagotowania wody.
3
Ugotowane jajka obieramy, rozgniatamy widelcem. Mieszamy z twarogiem i szczypiorkiem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4
Focaccię podajemy z pastą jajeczną i warzywami.