Pasta jajeczna z ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i pieczywem
Masz ochotę na pyszne i pożywne śniadanie? Nasza pasta jajeczna z ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i pieczywem z pewnością Ci posmakuje! Delikatny, klasyczny smak jajka ze szczypiorkiem, przełamany kwaskowatym ogórkiem i lekko pikantną musztardą…czy to nie brzmi pysznie?
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
sztuki jajek
224 g
|
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
1
|
łyżeczka musztardy
10 g
|
1
|
sztuka ogórka zielonego
150 g
|
1
|
opakowanie jogurtu naturalnego
20 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
2
|
łyżeczki koperku świeżego
8 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajka gotujemy we wrzącej wodzie 7-8 minut, po czym studzimy i obieramy.
Obrane jajka ścieramy na tarce, dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, jogurt, musztardę i wszystko mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Pastę podajemy z pokrojonym ogórkiem i pieczywem. Smacznego!