Pasta jajeczna z łososiem, zielonym ogórkiem i pieczywem
Brakuje Ci pomysłu na ciekawe dodatki do tradycyjnych kanapek? Pasta jajeczna z łososiem, zielonym ogórkiem i pieczywem z pewnością będzie dla Ciebie ciekawą odmianą. Przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu, a efekt końcowy z pewnością zadowoli Twoje wszystkie kubki smakowe. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
682
kcal
Kalorie
47
g
Białko
23
g
Tłuszcze
68
g
Węglowodany
1683
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
60 g
|
łososia wędzonego
|
3
|
łodygi selera naciowego
135 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
3
|
sztuki jajek kurzych
168 g
|
1
|
sztuka startego chrzanu
30 g
|
1
|
sztuka bułki owsianej
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
682
kcal
Kalorie
47
g
Białko
23
g
Tłuszcze
68
g
Węglowodany
1683
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jajka gotujemy we wrzącej wodzie 8-9 minut. Obieramy i schładzamy.
2
Obrane jajka ścieramy na tarce, łososia siekamy. Dodajemy chrzan, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
3
Ogórka i seler naciowy kroimy w słupki.
4
Pastę podajemy z pieczywem i warzywami.