Klasyczne pancakes

Uwielbiasz zdrowe słodkości? Mam dla ciebie przepis na pancakes z maślanki. Pyszne i szybkie do przygotowania amerykańskie placuszki z dodatkiem maślanki są delikatne i naprawdę puszyste. Podaj je z owocami, syropem klonowym lub po prostu tak jak lubisz.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,98/5
(z 132 ocen)
Klasyczne pancakes
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

439 kcal Kalorie
14 g Białko
21 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
353 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
1,6
szklanki maślanki
400 g
1
sztuka jajka
56 g
10
łyżek mąki ryżowej
100 g
6
łyżeczek oleju kokosowego
30 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
6
łyżeczek erytrolu
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

439 kcal Kalorie
14 g Białko
21 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
353 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do miski wlewamy maślankę

2

Dodajemy mąkę, łyżeczkę proszku do pieczenia

3

Wbijamy jajko

4

Dodajemy erytrol

5

Miksujemy na gładką masę

6

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy

7

Za pomocą chochelki wylewamy masę na środek patelni

8

Smażymy po 2 minuty na każdej stronie

9

Można dodać swoje ulubione dodatki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?