
Klasyczne pancakes
Uwielbiasz zdrowe słodkości? Mam dla ciebie przepis na pancakes z maślanki. Pyszne i szybkie do przygotowania amerykańskie placuszki z dodatkiem maślanki są delikatne i naprawdę puszyste. Podaj je z owocami, syropem klonowym lub po prostu tak jak lubisz.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
439
kcal
Kalorie
14
g
Białko
21
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
353
mg
Sód
1
g
Błonnik
Składniki
1,6
|
szklanki maślanki
400 g
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
10
|
łyżek mąki ryżowej
100 g
|
6
|
łyżeczek oleju kokosowego
30 g
|
0,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
|
6
|
łyżeczek erytrolu
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
439
kcal
Kalorie
14
g
Białko
21
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
353
mg
Sód
1
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Do miski wlewamy maślankę
2
Dodajemy mąkę, łyżeczkę proszku do pieczenia
3
Wbijamy jajko
4
Dodajemy erytrol
5
Miksujemy na gładką masę
6
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy
7
Za pomocą chochelki wylewamy masę na środek patelni
8
Smażymy po 2 minuty na każdej stronie
9
Można dodać swoje ulubione dodatki. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
