Klasyczne pancakes
Uwielbiasz zdrowe słodkości? Mam dla ciebie przepis na pancakes z maślanki. Pyszne i szybkie do przygotowania amerykańskie placuszki z dodatkiem maślanki są delikatne i naprawdę puszyste. Podaj je z owocami, syropem klonowym lub po prostu tak jak lubisz.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
384
kcal
Kalorie
10
g
Białko
19
g
Tłuszcze
44
g
Węglowodany
226
mg
Sód
1
g
Błonnik
Składniki
0,6
|
szklanki maślanki
150 g
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
10
|
łyżek mąki ryżowej
100 g
|
6
|
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
|
0,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
|
6
|
łyżeczek erytrolu
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
384
kcal
Kalorie
10
g
Białko
19
g
Tłuszcze
44
g
Węglowodany
226
mg
Sód
1
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Do miski wlewamy maślankę, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia.
2
Wbijamy jajko, dodajemy erytrol. Miksujemy na gładką masę.
3
Na patelni rozgrzewamy olej.
4
Za pomocą chochelki wylewamy masę na środek patelni. Smażymy po 2 minuty na każdej stronie.
5
Można dodać swoje ulubione dodatki. Smacznego!