Klasyczne pancakes

Klasyczne pancakes

Uwielbiasz zdrowe słodkości? Mam dla ciebie przepis na pancakes z maślanki. Pyszne i szybkie do przygotowania amerykańskie placuszki z dodatkiem maślanki są delikatne i naprawdę puszyste. Podaj je z owocami, syropem klonowym lub po prostu tak jak lubisz.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,90/5
(z 200 ocen)
Klasyczne pancakes
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

384 kcal Kalorie
10 g Białko
19 g Tłuszcze
44 g Węglowodany
226 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
0,6
szklanki maślanki
150 g
1
sztuka jajka
56 g
10
łyżek mąki ryżowej
100 g
6
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
6
łyżeczek erytrolu
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

384 kcal Kalorie
10 g Białko
19 g Tłuszcze
44 g Węglowodany
226 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do miski wlewamy maślankę, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia.

2

Wbijamy jajko, dodajemy erytrol. Miksujemy na gładką masę.

3

Na patelni rozgrzewamy olej.

4

Za pomocą chochelki wylewamy masę na środek patelni. Smażymy po 2 minuty na każdej stronie.

5

Można dodać swoje ulubione dodatki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.