Owsianka z kremem ciasteczkowym Lotus
Lotus Biscoff to zdecydowanie jeden z najmodniejszych smaków ostatniego czasu. Słodki, z delikatnie słoną nutą i korzennym aromatem podbija serca młodszych i starszych. Jak wykorzystać go w kuchni? Nasz przepis – owsianka z kremem ciasteczkowym Lotus – będzie strzałem w dziesiątkę! To świetny sposób na wykorzystanie zasady 80/20 w praktyce i połączenie skyru, malin i płatków owsianych ze słodkim kremem ciasteczkowym. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik |
|---|---|
|
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
|
1
|
garść malin mrożonych
70 g
|
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
|
2
|
łyżeczki kremu Biscoff Lotus
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Podgrzewamy mleko do ciepłej temperatury (nie gotujemy).
Wsypujemy płatki owsiane do miski i zalewamy ciepłym mlekiem. Odstawiamy płatki na kilka minut, aby napęczniały i wchłonęły mleko.
Po tym czasie dodajemy skyr i odżywkę białkową, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli preferujemy płynniejsze owsianki, możemy dolać odrobinę letniej wody lub mleka według własnych preferencji.
Wierzch owsianki dekorujemy kremem i mrożonymi owocami.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.