Owsiane babeczki z owocami

Owsiane babeczki z owocami

Moja propozycja na zdrowe owsiane babeczki z owocami. Idealny pomysł na lunch czy danie do pracy. Ich przygotowanie nie zajmie więcej niż kilkanaście minut. Z tej samej porcji ciasta można przyrządzić różne smaki i rodzaje, wymieniając dodatki.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,22/5
(z 37 ocen)
Owsiane babeczki z owocami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

457 kcal Kalorie
11 g Białko
9 g Tłuszcze
87 g Węglowodany
78 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
sztuka banana
120 g
25
łyżek płatków owsianych
250 g
2,5
łyżeczki miodu
30 g
3
łyżeczki syropu klonowego
30 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
2
łyżeczki masła
10 g
200 g
 truskawek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

457 kcal Kalorie
11 g Białko
9 g Tłuszcze
87 g Węglowodany
78 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Banana rozgniatamy widelcem.

3

Dodajemy płatki owsiane, miód, syrop klonowy, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.

4

Formę do babeczek smarujemy masłem, następnie przekładamy masę do formy. Dodajemy owoce.

5

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.