Omlet ze szpinakiem

Omlet ze szpinakiem

Uwielbiasz omlety w każdej postaci? Szukasz inspiracji wytrwanych omletów. Sprawdź mój przepis na omlet ze szpinakiem. Klasyczny omlet z dużą ilością szpinaku i pomidorkami koktajlowymi. Pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie zagości znacznie częściej.

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,16/5
(z 73 ocen)
Omlet ze szpinakiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

476 kcal Kalorie
26 g Białko
36 g Tłuszcze
11 g Węglowodany
501 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
100 g
 szpinaku baby
4
łyżeczki oleju
20 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
12
sztuk pomidorków koktajlowych
240 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

476 kcal Kalorie
26 g Białko
36 g Tłuszcze
11 g Węglowodany
501 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Umyty szpinak smażymy na rozgrzanej oliwie (połowa) przez 1-2 minuty.

2

Jajka energicznie roztrzepujemy widelcem z dodatkiem soli i pieprzu.

3

Dodajemy szpinak z patelni i mieszamy.

4

Na patelni rozgrzewamy pozostały olej.

5

Wlewamy masę jajeczną ze szpinakiem i układamy połówki pomidorków koktajlowych.

6

Przykrywamy patelnię pokrywą i podgrzewamy na małym ogniu, aż masa się zetnie (ok. 5 min).

7

Nakładamy na talerz i cieszymy się naszym omletem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.