
Naleśniki z waniliowym serem z tofu, ananasem i marakują
Ten przepisz to istne niebo w gębie! Do tego ciekawa propozycja na wykorzystanie tofu w zaskakujący sposób. Naleśniki z waniliowym serem z tofu, ananasem i marakują smakują obłędnie — musisz koniecznie nadrobić zaległości i przygotować je na Swoje kolejne śniadanie. Poranek od razu będzie przyjemniejszy.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tofu miksujemy z łyżką mleka roślinnego, ekstraktem waniliowym i ksylitolem.
Zmiksowany twarożek mieszamy z pokrojonym ananasem.
Przygotowujemy ciasto na naleśniki: miksujemy na gładką masę mleko, mąkę, olej i sól.
Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i za pomocą ręcznika papierowego rozprowadzamy ją po całej patelni, aby ją natłuścić. Patelnię rozgrzewamy mocno na palniku i wylewamy na nią cienką warstwę ciasta. Naleśnik przekładamy na drugą stronę gdy ciasto się zetnie i lekko zarumieni.
Na usmażony naleśnik nakładamy twarożek z tofu i pokrojonym ananasem. Zawijamy i polewamy marakują.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
