Naleśniki z twarożkiem i musem jabłkowym

Naleśniki z twarożkiem i musem jabłkowym

Jesienno-zimowy obiad na słodko? A może lekkie, aromatyczne śniadanie? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na naleśniki z twarożkiem i musem jabłkowym! Na pierwszy smakowym plan wysuwają się tu kwaskowate jabłko i kremowy, delikatny twarożek, zaś całość dopełnia nutka korzennego cynamonu. Efekt? Prosty posiłek pełen przeciwutleniaczy, białka i wapnia – idealny dla dorosłych i dla dzieci. Smacznego!

30 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Naleśniki z twarożkiem i musem jabłkowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

394 kcal Kalorie
22 g Białko
15 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
171 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
4
sztuki naleśników
260 g
0,5
opakowania twarogu półtłustego
120 g
0,2
opakowania jogurtu naturalnego
60 g
4
łyżeczki erytrolu
20 g
2
sztuki jabłka
300 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
2
łyżeczki masła
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

394 kcal Kalorie
22 g Białko
15 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
171 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 30 min.
1

Naleśniki przygotuj z tego przepisu – https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow-lekkostrawnych/

2

Twaróg mieszamy z jogurtem i erytrolem.

3

Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do rondelka i dusimy z masłem i cynamonem, aż się rozpadną.

4

Każdy placek naleśnikowy nadziewamy twarogiem i masą jabłkową, następnie składamy naleśniki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?