Naleśniki z twarogiem i kajmakiem
Słodki, rozpływający się w ustach kajmak to dla wielu ukochany smak dzieciństwa. Chcesz włączyć go do zdrowej, pełnowartościowej diety? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na naleśniki z twarogiem i kajmakiem! Znajdziesz tu niepowtarzalnie pyszne połączenie kremowego twarożku waniliowego, kajmaku i soczystych malin. A wszystko podane w towarzystwie delikatnego naleśnikowego ciasta. Ten prosty przepis to dowód na to, że czasem najprostsze danie może być naprawdę spektakularne. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
sztuki ciasta do naleśników
360 g
|
Nadzienie: |
|
1
|
opakowanie sera twarogowego
250 g
|
0,3
|
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
Do podania: |
|
6
|
łyżek kajmaku bez dodatku cukru
120 g
|
200 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Naleśniki przygotowujemy wg ciasta na stronie: https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/.
W misce mieszamy twaróg, jogurt i ekstrakt waniliowy.
Naleśniki smarujemy twarogiem, zawijamy.
Przed podaniem polewamy kajmakiem i posypujemy owocami.