Naleśniki z tofu i pieczarkami
Naleśniki w wersji wegańskiej? Dlaczego nie! Koniecznie wypróbuj poniższy przepis na naleśniki z tofu i pieczarkami, a przekonasz się, że dieta roślinna nie musi oznaczać rezygnacji z tego klasycznego dania. Dzięki zawartości mąki pełnoziarnistej oraz wysokobiałkowego tofu, danie to jest świetnym kandydatem dla tych, którzy szukają roślinnej potrawy, która nie tylko świetnie smakuje, ale także dostarcza całej gamy niezbędnych witamin i składników mineralnych.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1,2
|
szklanki mleka roślinnego
300 g
|
9
|
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
135 g
|
3
|
łyżeczki oleju rzepakowego
15 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
0,5
|
łyżeczki kurkumy
1 g
|
5
|
sztuk pieczarek
100 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
0,2
|
szklanki wody
50 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Przygotowujemy ciasto. Łączymy ze sobą napój roślinny, mąkę pszenną, olej rzepakowy i sól. Smażymy naleśniki.
Pieczarki i cebulkę siekamy, podsmażamy na oleju przez 4 minuty. Dodajemy rozdrobnione tofu, kurkumę, sól i pieprz.
Całość podsmażamy przez 4 minuty, dodajemy 50 ml wody i mieszamy.
Przekładamy naleśniki tofu, składamy i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!