Naleśniki z ricottą i owocami

Naleśniki z ricottą i owocami

Lubisz słodkie śniadania? A może kolacja w wersji deserowej jest stałym elementem Twojego jadłospisu? Postaw na nasz przepis na naleśniki z ricottą i owocami i ciesz się pełnowartościowym, słodkim posiłkiem, idealnym na dobry początek dnia. Albo jego zakończenie. Te lekkie niczym chmurka naleśniki perfekcyjnie sprawdzą się zwłaszcza w letnie, gorące dni, gdy masz ochotę na coś orzeźwiającego. Ich sekret? Tkwi w nadzieniu z puszystej ricotty z wanilią i dodatku soczystych truskawek. Całość zachwyca od pierwszego kęsa – smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Naleśniki z ricottą i owocami
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

380 kcal Kalorie
14 g Białko
14 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
146 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
3
sztuki ciasta do naleśników
270 g

Do podania:

9
łyżek ricotty
180 g
1
łyżka cukru waniliowego
10 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
200 g
 truskawek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

380 kcal Kalorie
14 g Białko
14 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
146 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Naleśniki przygotowujemy zgodnie z przepisem https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/.

2

Ricottę mieszamy z cukrem waniliowym i ekstraktem.

3

Naleśniki smarujemy serkiem, zawijamy. Podajemy z pokrojonymi owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.