Naleśniki z ricottą i owocami
Lubisz słodkie śniadania? A może kolacja w wersji deserowej jest stałym elementem Twojego jadłospisu? Postaw na nasz przepis na naleśniki z ricottą i owocami i ciesz się pełnowartościowym, słodkim posiłkiem, idealnym na dobry początek dnia. Albo jego zakończenie. Te lekkie niczym chmurka naleśniki perfekcyjnie sprawdzą się zwłaszcza w letnie, gorące dni, gdy masz ochotę na coś orzeźwiającego. Ich sekret? Tkwi w nadzieniu z puszystej ricotty z wanilią i dodatku soczystych truskawek. Całość zachwyca od pierwszego kęsa – smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
sztuki ciasta do naleśników
270 g
|
Do podania: |
|
9
|
łyżek ricotty
180 g
|
1
|
łyżka cukru waniliowego
10 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
200 g
|
truskawek
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Naleśniki przygotowujemy zgodnie z przepisem https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/.
Ricottę mieszamy z cukrem waniliowym i ekstraktem.
Naleśniki smarujemy serkiem, zawijamy. Podajemy z pokrojonymi owocami.